Gummi profilTeknisk gummi

Innenfor gruppen teknisk gummi finnes det flere ulike gummityper med forskjellige egenskaper. Under kommer en liten beskrivelse av de kvalitetene vi leverer.

Naturgummi (NR)
Prisgunstig gummiduk til pakninger og mellomlegg hvor det ikke stilles spesielle krav til bestandighet mot oljer, varme, kjemikalier, syrer etc. Ikke bestandig mot ozon/sollys.

Nitrilgummi (NBR)
Olje- og bensinbestandig kvalitet som også har gode egenskaper overfor kjemikalier og syrer. Kan også leveres i en hvit næringsmiddelgodkjent kvalitet. Ikke bestandig mot ozon/sollys.

EPDM gummi (EPDM)
EPDM-gummi har meget gode egenskaper mot aldring, ozon, varmtvann og kjemikalier. Egner seg også for høye og lave temperaturer. Kan også leveres i antistatisk og næringsmiddelgodkjent kvalitet. EPDM er ikke oljebestandig.

Neoprengummi (CR)
Vår ”allround” gummi. Brukes til pakninger hvor det settes krav til vær og aldring og som skal tåle litt olje og bensin.

Silikongummi (MVQ)
Silikongummi er varmebestandig og med relativt god oljebestandighet. Delvis bestandig mot syrer og lut. Lukt og smakfri. Brukes ofte som isolasjon i elektrisk utstyr. Finnes også i næringsmiddelkvalitet.

Fluorgummi (FPM/Viton®)
Varmebestandig gummi som er meget god mot olje, bensin, lut, syrer etc. Fluorgummi er også vær- og aldringsbestandig. Tåler svært høy varme (+275°)

Butylgummi (IIR)
Butylgummi har meget gode egenskaper mot aldring, vær og ozon. Gummien er også den mest gasstette kvaliteten og har god bestandighet mot lut og syrer.

Hypalongummi (CSM)
Hypalongummi har meget god bestandighet mot de fleste syrer samt en lang rekke kjemikalier. Delvis oljebestandig.

Slitegummi (SBR)
Slitegummi brukes når det er store krav til slitasjestyrke ved for eksempel på- avlasting av stein, malm, pukksteiner, sand etc. Materialet har høy rivefasthet.

Polyurethane (PUR)
Benyttes som sliteelement, avskrapere, pakninger etc. Særdeles høy slitestyrke. Olje- og værbestandig. Hydrolysebestandig.