gummibelger samlebildeFormstøpt gummi

Norsk Gummi As er en profesjonell leverandør av artikler produsert av gummi og silikongummi.

Støping av gummi og silikongummi kan gjøres ved hjelp av tre forskjellige metoder, og tre forskjellige typer formverktøy. 

  1. Kompresjonsformer der formen mates med gummi eller silikongummi manuelt direkte inn i formen. 
  2. Transferformer hvor gummi eller silikongummi blir injisert inn fra en overliggende kammer.
  3. Sprøytestøpeformer der gummi eller silikongummi injiseres direkte inn i formen.


Støpeformen består av en øvre og nedre halvdel i tykk og slitesterkt stål. Hulrommet skapes enten ved dreiing, erodering og/eller fresing. Når formen er ferdig monteres den i en presse, hvor et hydraulisk stempel løfter den ene formdelen mens den andre sitter fastmonter.  Formen varmes deretter opp til en arbeidstemperatur på mellom 150 og 220 grader. Gummi eller silikongummi detaljen vulkaniseres deretter under varme og trykk for å bli formstabil. Tiden gummi eller silikondetaljen trenger å være komprimert avhenger av temperaturen, trykket som formene presses sammen og størrelsen av gummi eller silikondetaljen. Selvfølgelig påvirkes tiden også av valget av gummimateriale, denne tid er kjent som vulkaniseringstid.

Hos Norsk Gummi AS kan vi hjelpe deg med støping av gummi og silikongummi for å skape gummideler som passer ditt formål. Ta kontakt med oss for råd eller bestilling.

Silikongummi har meget gode varme og kulde egenskaper. Vær og ozon bestandig. Silikongummi er mye brukt til næringsmidler, medisinske og farmasøytiske formål. Vi produserer og leverer formstøpte gummi artikler.

amc mecanocaucho modulbilde2